EGYPTE || WEEK 3 - MIXEDFAMILY.NL

Breaking

vrijdag 24 mei 2019

EGYPTE || WEEK 3

Inmiddels zit week 3 er alweer op en wat lijken de dagen toch snel te gaan. Misschien komt het ook omdat ik de laatste tijd steeds vroeg op bed lig. Door de warmte en twee kids ben ik s'avonds namelijk bek af. Ook hebben we deze week behoorlijk wat dingen gedaan!


Natuurlijk hingen we zondag en maandag weer gewoon lekker bij het zwembad. Maandag had Ahmed het hele pieren badje gevuld met ballonnen. Na een paar keer op en neer om de ballonnen te vullen hadden de kinderen hier op het resort uren speelplezier met de grote ballenbak haha.

In de avond besloten we om naar El Gouna te gaan om daar wat te eten bij een restaurant waar ik ooit eerder een keer had gegeten en toen heerlijk vond. Maar eerlijk gezegd viel het me dit keer een beetje tegen. Nadat we hadden gegeten gingen we bij Marina (El Gouna) nog even heerlijk wat drinken.


Dinsdag besloten we eens heel wat anders te doen. Ik wilde namelijk graag met Renee naar Dolfin World. Nadat Ahmed had gebeld bleek de show van 15.00 tot 16.00 te draaien. We moesten dus nog even verzinnen wat we voor die tijd gingen doen.

Zelf wilde ik graag de zandsculpturen bezichtigen bij Sand City. Omdat het op de route lag richting Dolfin World zijn we hier dus als eerst langs gegaan.
Eerlijk is eerlijk, de zandsculpturen zijn er prachtig. Het is niet heel groot, ligt op een open vlakte en met 40 graden niet echt iets waar je wilt wezen. We zijn er dan ook in 10 minuten doorheen gerend om vervolgens op het terras in de schaduw neer te ploffen. Het zweet liep met liters naar beneden! Soms heb je hier ook entertainment. Leuke shows op het grote podium. Je kan een rondje maken op een kameel en er zit een speeltuin voor de kinderen. Wil je graag informatie over de sculpturen dan kan je dit ook krijgen. Of het een echte aanrader is? Nee...


Na ons bezoekje besloten we de auto in te vluchten. Lang leven de airco! Een ritje van 15 minuten richting Makadi om daar vervolgens weer 45 minuten te vroeg te zijn voor de show. No problem! Hier was een mega terras in de schaduw en dus beter uit te houden.

Uiteindelijk mochten we naar binnen voor de show. Even een plekje zoeken met een beetje schaduw voor Sofia en Renee en dan mocht de show eindelijk beginnen. De show bestaat uit 4 acts van 15 minuten. De beesten zien er allemaal goed verzorgd uit en de show is ook leuk om naar te kijken. Het is geen dolfinarium natuurlijk maar zeker de moeite waard om een keer langs te gaan!


Na afloopt van de show kun je tegen betaling zwemmen met dolfijnen of foto's laten maken. Renee is daar natuurlijk nog te klein voor, dus besloten we om maar een foto te laten maken. 


Na afloop van deze dag wilden we graag wat gaan eten in het stadje Makadi. Hier waren we namelijk beide nog nooit geweest. Maar er was nog geen restaurant open en er zaten er ook maar 2. Dus moesten we toch weer opzoek naar wat anders. Het werd uiteindelijk maar sushi eten bij little Buddha. Een discotheek, lounge en sushi restaurant in 1. In mijn beste Engels bestelde ik sushi. Geen idee wat ik zou krijgen en of het te eten zou zijn. Maar het was redelijk lekker, super pittig en DUUR! Waar je hier 8 stukjes sushi voor hebt betaal je de zelfde prijs als in Nederland all you can eat. En de sushi bij ons is ook vele male beter. Dit doen we dus niet nog eens hahaha.


Als afsluiter van de dag Renee nog even laten spelen in  de speeltuin hier achter en toen door naar bed! 

De dagen erna moesten we weer even bijkomen en opladen. Rustig aan het zwembad en lekker niks doen. Vroeg naar bed en weer klaar staan voor de volgende dag. 

Vrijdag gingen we dan ook naar een water slide Park (jungle Aqua Park). Voor 500LE (25€) per persoon (kinderen waren gratis) kun je er zwemmen van 10.00 tot 17.00, heb je all in clusive en kan je dus de hele dag eten en drinken. We hebben ons hier echt super erg geamuseerd. Renee vond het geweldig alleen waren haar oortjes een beetje kapot. Nadat de badmeester 70 keer op ze fluit had geblazen besloot die maar het water in te komen om haar dit keer zelf maar even aan te pakken, hahaha. 


Ik vind dit niet erg als dit gebeurt. Het is zijn werk, naar mij luistert ze niet en om haar nu met 40 graden op een bed te zetten daar begin ik niet aan. Dus vreemde ogen dwingen en nadat ze dus door hem een beetje boos was aangesproken en van de glijbaan was gehaald kon ze ineens wel luisteren. 


Dit park is zeker een aanrader met kinderen en ook voor mensen die van glijbanen houden is dit een absolute GO! Prachtig aangelegd, goed onderhouden, veel badmeesters, heel groot animatie team, leuke huisjes, goed restaurant. Alles in jungle thema. Echt leuk om met je kinderen heen te gaan. 


Nadat we terug kwamen sliepen ze allemaal direct. Ik zelf zocht om 9 uur uiteindelijk ook maar mijn bed op. 

Lucky me! Vanochtend om 5 uur kon ik er alweer uit voor Sofia. Gelukkig deed Ahmed de nacht voeding. Wat we vandaag gaan doen? Geen idee ik denk dat het zwembad wordt of misschien blijven we zelfs wel een dagje binnen... 

Hoe en wat, lees je volgende week weer op de blog! Hou je hem in de gaten? 

Meer foto's zien? Volg ons dan op Instagram!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten