Centerparcs Port Zelande - MIXEDFAMILY.NL

Breaking

zondag 21 maart 2021

Centerparcs Port Zelande

Het is alweer een tijdje geleden dat we als gezin een lekker weekje weg waren geweest, maar vooralsnog schrijf ik de blog! Dit ter motivatie om weer vaker te gaan bloggen! Een tijdje terug besloot ik last minute een weekje weg te boeken naar centerparcs zandvoort. Helemaal blij want we zouden 2 dagen later gaan. Tot ik de centerparcs app downloaden en zag staan dat we pas over 38 dagen zouden gaan.. ooppss verkeerd gelezen en de verkeerde maand geboekt.. DOMDOMDOM! Maar na wat belletjes kon ik omboeken, Port Zelande dan maar doen. 

4 uur met de trein... Anders moet je toch maar proberen om met papa zijn auto te rijden, zei mijn moeder. Tja, ik moet mijzelf er maar gewoon aan over geven. Ik heb mijn rijbewijs 6 jaar en ik rijd al 6 jaar automaat, durf niet meer te schakelen en ik was er al helemaal ziek van. Het is namelijk een behoorlijk lange rit! Het was zo ver, de auto stond vol geladen, de kinderen zaten vast en ik had mijzelf zo goed mogelijk mentaal voorbereid! Gelukkig had ik Ahmed. Hij hield mij rustig, vertelde het wanneer ik moest doorschakelen en ook als ik moest terug schakelen hielp hij door mij precies te vertellen wat ik moest doen. Hij hield mij rustig, moedigde me aan, vertelde mij hoe ik moest rijden en ondertussen hield hij ook de kinderen stil! De autorit ging uitstekend, op 1 keer afslaan na! 
We waren al vroeg op het park en besloten om dus maar vast te gaan wandelen, het park te verkennen en de kinderen hun benen te laten strekken in de speeltuin. De huisjes waren allemaal geschilderd in de meest vrolijke kleurtjes, de speeltuintjes zaten verspreid over het park, maar allemaal dichtbij ons huisje. De kinderen waren al helemaal enthousiast en voordat we ons huisje in konden hadden we al een hele planning gemaakt. Maar alles draaide om genieten! 
Dag 1 deden we dan ook niet erg veel. Toen we eenmaal ons huisje in konden moesten we onze spullen uitpakken. De kinderen vonden het wel interessant zo een huisje en die vermaakte zich dus ook uitstekend. Ze waren al lekker naar de kinderboerderij geweest, 3 speeltuinen versleten en natuurlijk hadden we al wat gewandeld. Ik maakte spaghetti en nadat we hadden gegeten besloten we om nog even naar de plaza te gaan en daarna nog even een speeltuin onveilig te maken. Maar ook om 9 uur moesten we binnen zijn dus we moesten nog opschieten! 
De plaza zag er super uit. Ik weet ook zeker dat als het allemaal weer open is je daar heerlijk kan genieten. Onze kinderen vonden het heel leuk om de flamingo's te bewonderen en in het kleine speeltuintje te spelen. Dit kon ook prima. Jammer genoeg konden we niet het zwembad zien. Uiteindelijk ook maar beter, zo hoefde we de kinderen geen nee te verkopen en ze teleur te stellen. Nu wisten ze gewoon niet dat er een zwembad was! 
Toen we om 9 uur weer binnen waren gingen de kids de douche in en naar bed. Slapen deden ze binnen no time want moe dat waren ze zeker! Nu hadden man lief en ik lekker even de tijd voor elkaar. Netflix, wat lekkers en elkaar, meer heb je niet nodig! 
De volgende ochtend gingen we na lekker te hebben ontbeten na de fiets verhuur. We wilden namelijk een familie fiets huren om het park te verkennen. We namen vast een bolderkar zodat we de speeltuinen konden afgaan en later op de middag konden we de fiets ophalen. Super leuk! Renee zat voorop en genoot van het fiets ritje, live muziek op het plein, sofia die sliep en adam die vrolijk om zich heen zat te kijken. Oprecht genieten! Een pitstop in de speeltuin voor adam zijn fles, lekker even op de schommel, die blije gezichtjes, dat is waar je het voor doet. Na het fietsen gingen we terug naar het huisje. De meiden en ik gingen zelf pizza's maken en manlief bracht de fiets terug. De meiden genoten van het maken van de pizza's. Ik had niet verwacht dat ze het zo leuk zouden vinden en toen de vraag kwam om deze boven op het dakterras op te eten, kon ik natuurlijk geen nee zeggen. 
Daar had ik later wel een beetje spijt van! MEGA GROTE ZEE MEEUWEN! En ik ben bang voor vogels mensen! Ik scheet hem echt! Maar mijn vrolijke kinderen lieten mij dit vergeten. Ze vonden het echt geweldig. Ik besefte me dat dit soort kleine dingen al genoeg kunnen zijn. Dat het niet zit in de grote dingen, de dure dingen, maar gewoon simpele kleine momentjes.. Soms leer ik nog meer van mijn kids dan dat zij van mij leren! Maar goed.. Na het eten gingen mijn rode monstertjes lekker de douche in. Maakte we ons ready voor nog een avond wandeling en schoven we ze daarna weer lekker hun bedje in!  

Dag 3. We besloten om op het strand te gaan ontbijten. Kijken naar hoe de zon opkomt. Het was prachtig, ik ben zo blij dat ik dit moment heb vast gelegd en dat we foto's hebben genomen. Zo kan ik iedere dag wel ontbijten. Het heeft iets... romantische? Warms? Ik vond het gewoon magische en de kids vonden het ook geweldig, daar ging het om haha! 
Na het ontbijt mochten de meiden gaan pony rijden. Hier keken ze al een dag naar uit en toen het zover was konden ze ook echt niet meer wachten. Ik heb Sofia nog nooit zo rustig en stil zien zitten en Renee kon daarna niet ophouden over paarden. Ineens was ze helemaal verkocht en wilde ze het liefst blijven rondrijden! Sofia kon ook ineens paard zeggen nadat ze erop gezeten had, ik ook weer even helemaal trots. Voorheen noemde ze namelijk ieder dier een koe! 
Na het paardrijden ging Ahmed wat spulletjes kopen bij de winkel. Speelgoed voor het strand, wat te drinken, wat te eten en daar gingen we, met zijn allen naar het strand. Natuurlijk lopend want ik durfde echt niet met die auto die helling op en af! Gelukkig is het strand echt maar een klein stukje lopen en wij maakte daar natuurlijk een heel gezellige wandeling van, met muziek, zang en dans! Genieten was het motto toch? 
We hebben de hele middag genoten op het strand. De meiden rende door de duinen, speelden met een hele groep kinderen en we hebben heel wat kastelen en kuilen gegraven. Het zonnetje scheen mooi en het was bijna warm te noemen! Voor het eerst dat we ons sinds lange tijd weer even voelden leven, alsof er geen corona was, geen lockdown, gewoon even als van ouds. Gewoon even vrij. Zo kostbaar ineens.. vrijheid... 
We sloten deze prachtdag nog af met een lekker frietje van de snackbar en zijn daarna allemaal heerlijk in slaap gevallen!
Dag 4. onze laatste dag. Het weer viel een beetje tegen vandaag. Het was niet zo warm als vooraf gaande dagen, maar dat weerhield ons er niet van om wat te gaan ondernemen. Ik had de tip gehad dat we even verderop zeehondjes in het wild konden spotten. We huurden dus twee fietsen, een fietskar en verzamelde ons kroost om een stukje te gaan fietsen. Ik heb serieus nog nooit zo een spijt gehad. Ik had geen sjaal, geen elektrische fiets, gelukkig wel een man die me een mega stuk voort heeft geduwd, ik had geen zuurstof tank op mijn rug en wind tegen. Het was koud, het zweet liep van mijn rug, maar mijn keel deed pijn omdat ik geen sjaal had. Oke ik kon alleen maar klagen tijdens het fietsen. Eenmaal daar aangekomen, die schuine helling af met die fietsen incl. fietsbak, incl. kinderen. Doodsangst, maar toch gaan met die banaan. Staan kijken, kijken, beter kijken, langer kijken, verder kijken... ER WAS GEEN ZEEHOND, ER WAS GEEN VOGEL, ER WAS NIKS TE ZIEN! Ik kon wel janken.. Oke dat niet, maar ik baalde wel. Gewoon omdat ik het mega koud had er niks te zien was, ik super moe en buiten adem was. Mijn kinderen ook nog eens begonnen met zeuren, ondanks dat ze onder een dekbed zaten. Ahmed die uiteindelijk begon te blauwbekken omdat hij in zwembroek met t shirt liep.. Ja, hoe verzin je het.. maar goed typische mijn man. Gelukkig hadden ze er wel een goede friet kraam en hadden we dus een lekker frietje en een grote bak met kibbeling. Nadat we onze buiken hadden gevuld zijn we met volle vaart terug gaan fietsen. Bij terug komst nog even lekker gespeeld en daarna zijn we voor de houtkachel geploft aangezien we het ijskoud hadden. We aten de koelkast leeg, verplaatsten alle bedden naar de bovenste verdieping, want onze meiden wilde daar met zijn alle slapen, dus dan doen we dat toch! Nadat we ze in slaap hadden geknuffeld zijn we nog even heerlijk samen op de bank film gaan kijken. Het inpakken lieten we voor wat het was.. Samen zijn is belangrijker! 
Last day.. CHAOOOOOOOOSSSSSS... 3 kids, zoveel troep... 10 uur eruit? Ohh god.. but we did it! Nog even de fietsen terug gebracht en door naar huis! Na een lange autorit, met heel wat kinder drama, waren we weer veilig thuis gekomen. Wel nog een snelheidsboete voor 4km te hard, maar daar hoor je ons niet over! We hebben een fantastische week gehad, extreem genoten! Dit moeten we vaker doen! 

Zijn jullie ook zo gek op familie vakanties? 

Onze vakantie vlog kan je terug zien via de volgende link: https://youtu.be/WJ3dA3ncoeA


Geen opmerkingen:

Een reactie posten