EEN MAANDJE LATER - MIXEDFAMILY.NL

Breaking

zondag 30 juni 2019

EEN MAANDJE LATER

Zoals iedereen weet is mijn man inmiddels alweer een maand in Nederland. Heel vaak krijg ik vragen via instagram hoe het ons bevalt nu mijn man hier is en hoe hij Nederland ervaart. Vandaar dus ook het idee om er maar gewoon een blog over te schrijven. 



Zullen we eens beginnen met het weer? Want er is niks zo achterlijk als het Nederlandse weer! De afgelopen maand hebben we zo een beetje alle seizoenen voorbij zien komen. Van een heftige storm met enorme plens buien tot een hitte golf aan toe. We hebben er van genoten! NOT. Zelf ben ik een enorme kou kleum. Ik heb een hekel aan regen en kou. Daarom had ik voor Ahmed vast truien en een jas gekocht omdat ik wel verwacht had dat hij het hier ook enorm koud zou hebben. Maar dus niet... meneer loopt namelijk met regen en storm nog in ze korte broek en vind het heerlijk. Koud? Echt niet, heerlijk dit weer! Maar hoe bevalt de Nederlandse warmte hem? Nou dit bevalt hem iets minder. 32 graden in Nederland voelt als een soort van opgieting bij de sauna, een hete oven en is alles behalve lekker. Je kan hier niet eens normaal ademhalen! Geef Ahmed maar de kou en regen, dat vind die veel prettiger! 

FOOD IS LIFE! Althans dat geld voor mij, maar hier moest Ahmed ook wel een beetje aan wennen. Je moet opletten wat je eet, iets waar hij zich in Egypte natuurlijk niet druk om hoefde te maken. Zelf lezen of het mag of niet zit er natuurlijk ook niet in en dat maakt het voor hem nog wat lastiger. Elke ochtend de dag starten met brood is ook een hele verandering. Net als de tijden waarop gegeten wordt. Maar dit alles wend wel. Inmiddels hebben we ook een heerlijk restaurant gevonden in de buurt waar we lekker kunnen eten. Met dat eten komt het dus wel goed! 

Of ik hem heel Nederland al heb laten zien? Nee natuurlijk niet, haha! Wel zijn we naar Amsterdam geweest maar daar blijft het dan ook bij. Het strandje hier in de buurt hebben we al gehad en ook de sportschool, snackbar en winkelcentrum weet hij inmiddels te vinden. Het heeft voor ons nog weinig prioriteit om hier het land door te crossen. We wilden voor de kinderen eerst weer even rust en regelmaat en natuurlijk gewoon lekker genieten en tot rust komen. Nou dit alles lukt natuurlijk helemaal prima! Ahmed is hier ook puur voor mij en de kinderen, hoe het land er uit ziet maakt hem niet zo heel veel uit!



De Nederlandse taal spreekt hij nog niet. Al probeert hij dit wel te leren en begrijpt hij soms al waar gesprekken over gaan.  Ik ben er inmiddels achter hoe moeilijk het is om iemand Nederlands te leren, want wat een rot taal hebben wij zeg! Althans ik ben zelf gewoon ook zo lekker illegaal met mijn schrijven en spreken, dit heb ik namelijk altijd al gehad. Maar met die taal komt het wel goed hoor. 

 De vraag die ik het vaakst krijg is of hij hier nu mag blijven. Nee, was dit maar zo makkelijk. Voorlopig heeft Ahmed een visum voor 3 maanden. Deze 3 maanden benutten wij om ons klaar te maken voor de aanvraag van het Chavez Arrest. Want dit zullen wij ergens binnen nu en 2 maanden moeten gaan indienen. Zodra dit in behandeling wordt genomen mag hij het besluit 6 maanden hier in Nederland afwachten. Bij een positieve beslissing zal hij een verblijfsvergunning voor 5 jaar krijgen, bij een negatieve beslissing zullen we weer een bezwaar procedure moeten starten of zal hij terug moeten naar Egypte. Voorlopig zullen we dus nog wel even bezig zijn met alle procedures voordat wij weten waar we nou daadwerkelijk aan toe zijn. Maar wij hebben er de volste vertrouwen in dat het wel goed zal komen. Natuurlijk zal ik jullie ook weer op de hoogte houden over dit gehele proces. 

Voor nu wens ik iedereen een prettige zondag! Geniet van het heerlijke weertje vandaag en mocht je nog een vraag willen stellen die ik hierboven niet heb beantwoord, dan kan je die natuurlijk altijd gewoon vragen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten