EN TOEN VERDER - MIXEDFAMILY.NL

Breaking

zaterdag 31 augustus 2019

EN TOEN VERDER


Zoals iedereen wel weet is mijn man inmiddels al bijna 3 maanden bij ons. In deze 3 maanden is er niet heel veel gebeurd. We hebben vooral genoten van de tijd als gezin. Ahmed een beetje laten wennen aan onze cultuur en gebruiken en na 2 maanden hadden wij een afspraak bij de IND voor de aanvraag van Chavez.

Via Facebook werd ik door meerdere mensen benaderd met vele vragen over de procedure omdat ze in een gelijke situatie zitten als ons. Sommige die al jaren gescheiden van hun partner/vader/moeder leven en die niet gebruik kunnen maken van de normale MVV route. Ik vind het dan ook fijn als ik mensen kan helpen en doe dat dan ook waar ik kan.

Ahmed en ik hebben iets minder dan een maand geleden chavez aangevraagd. Chavez is een regeling die het mogelijk maakt dat een kind opgroeit met beide ouders. Het draait erom dat als 1 van de ouders geen verblijf krijgt het kind genoodzaakt is om het land te verlaten. Deze regeling is alleen mogelijk voor ouders van Nederlandse kinderen.

Het visum die wij toen hebben aangevraagd was een faciliterend visum. Dit visum is gratis aan te vragen bij de ambassade in je thuis land. Even een visum formulier invullen, geboorte akte, akte van aangifte (of trouwakte) paspoort kopieën en veel meer was er voor ons niet nodig. 15 dagen later hadden wij ons visum en kon Ahmed toen mee naar Nederland.

In Nederland hadden we 3 maanden de tijd om bewijs te verzamelen over Ahmed zijn verzorgende rol als ouder en om alle documenten te verzamelen.

Wij kozen om de afspraak al na 2 maanden in te dienen.

Alle officiële documenten die aantonen dat Ahmed de vader is. Een begeleidende brief, veel foto's en ook van het consultatiebureau een brief waarin verklaard wordt dat Ahmed bij de afspraken aanwezig is. En natuurlijk het bekende 6006 formulier. Ook hadden wij nog Egyptische papieren van de dokter waar we een paar keer met Sofia zijn geweest. Maar die waren in het Arabisch dus geen idee of daar iets mee wordt gedaan.

Na onze afspraak kreeg Ahmed een sticker in zijn paspoort voor verblijf van 6 maanden. In deze 6 maanden wordt onze aanvraag behandeld. Super spannend en zenuwslopend want het kan altijd 2 kanten op.

Nadat we de aanvraag hadden ingediend duurde het nog best een tijd voordat we bij de gemeente terecht konden om hem hier in te schrijven. Inmiddels is dat gelukt en krijgen we binnenkort zijn bsn nummer binnen.

Zodra we dit nummer hebben kunnen we eindelijk de volgende stappen gaan zetten in ons leventje hier. Iets waar we allen zo naar uitkijken.

Het is nu dus vooral afwachten wat de tijd ons gaat brengen, maar vooral proberen te genieten van de tijd die we hier nu samen hebben. Er is namelijk niets mooier dan als gezin samen te kunnen zijn en elke minuut wordt gekoesterd.

Volgende keer zal ik jullie weer een update geven hoe het ervoor staat. En mocht je vragen hebben of in een gelijke situatie zitten, voel je vrij om een berichtje te sturen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten