EEN NACHTJE ZIEKENHUIS - MIXEDFAMILY.NL

Breaking

zondag 21 juni 2020

EEN NACHTJE ZIEKENHUIS

Afgelopen donderdag liet dit kleine prinsesje haarzelf lekker voorover vallen op mama haar buik. Nou is dat natuurlijk niet erg best als je zwanger bent.


Ik bleef dan ook erge buikpijn en krampen houden en besloot dus maar de verloskundige te bellen om het even te laten checken.

Daar zat ik dan om 20.00 uur in een lege dokterspraktijk om even te kijken of het goed was. De verloskundige besloot om mij toch maar even door te sturen naar het ziekenhuis voor meer onderzoeken... Even bloed afgeven en een ctg zei ze.

Eenmaal in het ziekenhuis werd er bloed afgenomen en werd ik aan de ctg gelegd, daarna zou de arts het dan met mij komen bespreken.

Na een uurtje ctg, mocht ik door naar de arts, die toch even een echo wilde maken van de baby.. Op de echo dacht ze een bloedprop te zien bij de moederkoek. Op dat moment begon bij mij pas de paniek uit te breken.. Al die tijd was ik namelijk vrij rustig.

Om het zeker te weten besloot ze mij weer door te sturen naar de gynaecoloog en werd ik weer naar een andere afdeling gebracht.

Op de afdeling werd ik weer aangesloten op de ctg en moest ik wachten tot de gynaecoloog erbij kwam om nogmaals te kijken met de echo.

Het duurde erg lang voordat de gynaecoloog (die al geen dienst meer had) even kwam kijken of ze het zelfde kon vinden. Op de fotos van de andere arts had ze namelijk het zelfde gezien maar toen zij zelf een echo maakte kon ze het niet meer terug vinden.

Ik moest een nachtje blijven en zeker nog tot 01.00 aan de ctg blijven liggen. 01.00 werd 02.00 uur, aangezien ze geen goed hart filmpje konden maken van de baby..

De volgende ochtend kwamen ze vertellen dat de bloeduitslagen goed waren en dat er geen bloed van de baby in mijn bloed terecht was gekomen. Dat was natuurlijk een hele opluchting! Omdat ik smiddags om 14.00 een ijzer infuus zou krijgen besloten ze dit al eerder in werking te zetten zodat ik niet weer terug hoefde te komen. Om 10.00 werd ik weer aangesloten op de ctg, later prikte ze een infuus wat natuurlijk fout ging. De naald zat tegen een klep aan waardoor mijn arm begon op te zwellen als een tennisbal.. Dit deed enorm veel pijn!

Vervolgens prikte ze het infuus in mijn andere arm omdat het anders te veel pijn zou doen. Het bloed zat overal maar goed het infuus zat erin! Na een zak vocht, kreeg ik ook de bloeddruk meter aangesloten want ze gingen het ijzer infuus toedienen.

Ze begon met de controles, temperatuur, bloeddruk en ook even mijn pols meten. Vervolgens sloot ze de zak op het infuus aan. De eerste 15 minuten bleef ze erbij staan voor eventuele allergische reacties op het infuus. Elke 5 min deed ze de controles zodat ze snel kunnen ingrijpen mocht je niet goed reageren.

Ik reageerde zelf goed op het infuus dus konden ze hem na 15 min sneller zetten. Wel had ik iedere 5 min super veel pijn door de bloeddruk meter. Deze zat op de arm aangesloten waar ze verkeerd hadden geprikt en het voelde bij elke meting alsof mijn arm ieder moment kon exploderen...

Om 14.00 uur was ik klaar. Het infuus zat er al geruime tijd in maar ze konden weer geen goed hartfilmpje van de baby krijgen en dus mochten ze mij niet afkoppelen. Gelukkig kon ik om twee uur dan toch afgekoppeld worden en weer naar huis toe.

De baby doet het goed en alle uitslagen waren uiteindelijk ook goed. Wel moet ik rustig aan doen en uitkijken!

Zaterdag zijn we wel gewoon lekker met de kids naar de efteling geweest. Ik zat in een rolstoel zodat ik mijzelf niet te veel zou inspannen. De kids hebben er enorm van genoten en ik dus nog meer!

Zondag lig ik dus op bed met mega erge hoofdpijn. Kan niet links of rechts kijken en bukken voelt alsof mijn hersenen eruit vallen. Toch last van bijwerkingen van het infuus. Gister had ik al erge hoofdpijn maar daar kon ik nog redelijk mee omgaan. Vandaag is het verschrikkelijk. Ook merk ik nog niks van het infuus. Ik voel me er niet beter door tot nu. Het is dus even afwachten! Bijwerkingen zijn er helaas wel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten