BABY BOX MAKE OVER - MIXEDFAMILY.NL

Breaking

dinsdag 28 juli 2020

BABY BOX MAKE OVER

Vandaag dus eindelijk besloten om de box neer te gaan zetten. Iets wat we nogal lang hebben geprobeerd uit te stellen. Zo een ding neemt namelijk mega veel ruimte in beslag, we waren bang dat de kinderen er in zouden gaan klimmen, speelgoed in zouden gooien, hij al beschadigd zou zijn voordat de baby er eenmaal is of gewoon vol met haar van de hond zou liggen. Behoorlijk wat redenen dus om er mee te wachten! Uiteindelijk wilde ik hem toch echt neerzetten. Mochten de kinderen namelijk continue met die box bezig zijn kunnen we het beter maar nu afleren dan wanneer ons mannetje er straks in ligt haha.

Eindresultaat 

De box kregen we al een paar maanden geleden van mijn oma en het liefst had ik hem al direct neer gezet! Het in elkaar zetten van de box was echt 10 minuten werk! Aan alle kanten 2 schroeven, wielen eronder, plank erin en klaar. Maar hij was mij echt te laag! VEEL TE LAAG! Op deze hoogte konden Sofia en Renee te makkelijk bij de baby, de hond kon zowat zijn bek in de box leggen en je moest echt super diep bukken om je kindje er in en uit te doen. Daar moest wat aan gedaan worden en dus gingen we op naar de Gamma!

Box voor de make over

Bij de gamma kocht ik een zwarte meubel plaat van 240 x 40 (29,95) . Deze liet ik bij de gamma op maat zagen, zo had ik 2 stukken van 97 x 36,5, precies wat ik nodig had om de hele onderkant dicht te maken. Verder haalde ik 4 poten van 20 cm hoog (€3,50 per stuk) en schroeven van 40mm lang (€3,00). Echt een koopje was het niet maar je kan het natuurlijk ook goedkoper maken natuurlijk, alleen moet je het dan weer schilderen.



Binnen nog geen half uur was de box klaar. Voor de mensen die ook een lage box hebben en hem willen ophogen, ik leg hier stap voor stap uit wat ik heb gedaan.

Stap 1; Leg de box op zijn kop.
Stap 2; Leg de stukken meubelplaat met de gezaagde kant naar binnen zodat je aan de buitenkant 2 mooi afgewerkte randen hebt (Voor de zijkanten kan je dan eventueel nog een strip halen om het af te werken of een kwastje eroverheen halen)
Stap 3; Boor gaatjes in de planken waar de schroeven moeten komen.
Stap 4; Schroef de planken vast aan de box.
Stap 5; Schroef in elke hoek de pootjes vast, let erop dat je hiervoor kleinere schroeven gebruikt zodat je niet volledig door de plank heen schroeft.
Stap 6; Zet de box weer recht op en kleed hem aan zoals jijzelf wilt.

Onze box was binnen nog geen half uur helemaal klaar en is nu de ideale hoogte. Je kan natuurlijk ook iets hogere of juist lagere poten nemen, ligt er natuurlijk aan wat voor een box je hebt. Kijk ook goed naar het materiaal en gewicht van je box voordat je dit doet. Een zware box zou namelijk niet geschikt zijn voor dit soort pootjes.

Ik ga nu lekker genieten van mijn mooie box en kan haast niet wachten op onze kleine man daar straks in te zien stralen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten