THE STRUGGLE IS REAL - MIXEDFAMILY.NL

Breaking

zaterdag 25 juli 2020

THE STRUGGLE IS REAL

"WANNEER HUISJE, BOOMPJE, BEESTJE WEL ERG LANG OP ZICH LAAT WACHTEN."


Mag ik weer eens even klagen? Ik ben het allemaal namelijk even helemaal zat. Mijn leven is niet perfect, sterker nog, het is verre van perfect. Mijn trouwdag was een drama, mijn zwangerschap van sofia was een drama, de bevalling was een drama, die eerste maanden alleen was drama, mijn man hierheen krijgen was drama, hier in nederland ging ook niet altijd alles vlekkeloos en nu het zoeken van woonruimte 1 GROOT DRAMA! Ik verdien zeer zeker de titel DRAMA QUEEN. Zoals ik jullie altijd alles vertel zal ik jullie vandaag eens meenemen in ons huizen drama, want geloof me, dit is echt een drama.

Zoals sommige weten kom ik uit Maarssen, plaats dichtbij Utrecht. Dus ook ik sta netjes al 5 jaar ingeschreven op woningnet. Nu moet je alleen niet denken dat je met 5 jaar ook kans maakt in Utrecht, dan moet je echt wel 10 jaar ingeschreven staan. Maar goed, ik reageer dus wekelijks op woningen, wetende er nooit tussen te komen. Gebeld of we in aanmerking komen voor urgentie, maar we voldoen niet aan de eis - geen eigen voordeur- dus we hoeven de procedure niet eens te proberen. 

Kopen wordt hem niet, geen vast contract, ik een uitkering en hij geen vaste verblijfsvergunning. Voor vrije sector verdiende we niet genoeg en dus zat er niks anders op dan wachten tot we ooit in aanmerking zouden komen voor zo een sociale huurwoning. Of toch niet? 

Ahmed begon zijn eigen bedrijf. Werkt hard en brengt genoeg binnen. Met dit inkomen kunnen we makkelijk huren in de vrije sector, die inkomens eis voldoen we ruimschoots aan! 

We begonnen met zoeken en echt we vonden huizen waar we ons al helemaal in zagen zitten. Ik had het stiekem al ingericht en dus besloten we contact te zoeken. We kregen afwijzing, na afwijzing, na afwijzing. Het blijkt namelijk zo dat Ahmed minimaal 3 jaar voor zichzelf moet werken voordat ze er op vertrouwen dat jij je huur maandelijks kan betalen. Grootste onzin want al werk je 30 jaar voor jezelf, 1 zo een corona crisis verder en je bent ook failliet. Niet betalen is eruit, of je nou 1 jaar of 3 jaar voor jezelf werkt. 

Ik werd er schijt ziek van en elke afwijzing begon steeds harder in te slaan. Ik wilde het liefst ruzie maken met iedereen die ik aan de andere kant van de lijn had. Waarom zijn ze zo? Wie maakt die achterlijke regels en waarom kan niemand ons helpen? Ik zocht hulp bij de huisarts, hulp bij het cb, hulp bij de psycholoog, hulp bij het buurtteam, de gemeente en zelfs zocht ik contact met een maatschappelijk werker in de hoop dat deze mij verder kon helpen. Maar tevergeefs, niemand kon wat voor ons betekenen. 

Begrijp mij niet verkeerd! Ik ben zo dankbaar voor mijn ouders, voor alles wat hun altijd voor mij hebben gedaan en doen. Dat ik met mijn hele gezin onder hun dak mag wonen, mijn kinderen hun halve huis slopen, we het huis hier zo een beetje overnemen en vooral mijn moeder die mij overdag altijd helpt met de kindjes. Maar ik zie het niet voor mij om nog 3 jaar thuis te wonen met de kids. Ik wil niks liever dan voor hun een eigen huisje, een eigen plekje, een eigen kamer en een "normaal" gezin. Dat als ze op school zitten ze niet hoeven te zeggen dat ze bij opa en oma wonen, dat als er vriendjes komen spelen ze niet continue in de woonkamer moeten zijn omdat hun eigen kamer te klein is. Maar dat ze gewoon een eigen huis hebben. Hun huis! 

Inmiddels heb ik maar een facebook oproep geplaatst voor particuliere woningen. Wie weet dat we nog op deze manier iets kunnen vinden, al schrik je je dood als je hoort wat voor een bedragen sommige vragen voor een 2 kamer appartement haha! We zoeken nog naar adviezen, tips en hopelijk een woning, maar voor mijn eigen gemoedstoestand ga ik maar uit van niks. Ik voel me wel in de steek gelaten door dit land, sommige dobberen binnen en krijgen woning, werk en hun inboedel, en je hebt mensen zoals ons, waarvan de man zich echt uit de naad werkt voor een betere toekomst, belasting betaald waar je van gaat huilen en die gewoon aan hun lot overgelaten worden. 

Nederland, bedankt! 

Nog meer mensen die zoveel moeite hebben gehad met het vinden van een woning?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten