NIEUWE RONDE, NIEUWE KANSEN - MIXEDFAMILY.NL

Breaking

woensdag 8 juli 2020

NIEUWE RONDE, NIEUWE KANSEN

De titel zegt het al en als je de vorige blog hebt gelezen kan je misschien al invullen waar deze over zal gaan. Het voelt alsof ik het licht heb gezien. Of misschien wel meer een touw heb gevonden wat mij uit die diepe put helpt klimmen.

Ik ben de laatste tijd zo chaotische dat ik niet meer kan nadenken, mijn dagen niet meer normaal kan invullen en zo een beetje alles vergeet wat je maar kan vergeten. Ik ben de grip op mijn leven een beetje kwijt en erger nog de controle van de kinderen is erbij in het niet geschoten. Dit kan natuurlijk zo niet langer en daar moet ik iets aan gaan doen.

Ik besloot om onze dag eens te gaan indelen en ik heb Renee daarbij betrokken. Renee mag mee beslissen in de dingen die we gaan doen. Het schema wat ik heb gemaakt ziet er als volgt uit.

07.00 Opstaan, Sofia een fles.
07.30 Samen ontbijten
08.00 Wassen, tandenpoetsen, aankleden en haar doen.
08.30 Spelen, ik opmaken en opruimen.
10.00 Activiteit 1 (Deze mag Renee kiezen)
11.00 Fruit eten
12.00 Sofia een fles en naar bed
           Renee broodje eten en kiezen wat ze wilt doen.
           Ik verder opruimen, schoonmaken, wassen, etc.
14.00 Activiteit 2 (Deze mag Renee kiezen)
16.30 Spelen of tv kijken, ik koken.
17.00 Eten
18.30 Douchen, tandenpoetsen
19.00 Boekje lezen, naar bed.

Ik kies voor 2 activiteiten op een dag die we gezamenlijk doen. De ene activiteit is een buiten activiteit en de andere activiteit is een binnen activiteit. Van de activiteit heb ik een lijstje gemaakt en daar kan ze dan uit kiezen, de bedoeling is dat ze niet iedere dag dezelfde activiteiten kiest. De activiteiten waar ze uit kan kiezen zijn:


Buiten activiteiten:
Wandelen, fietsen, speeltuin, monkey town, kinderboerderij of geitjes boerderij.

Binnen activiteiten:
Knutselen, kleuren, verven, bakken of spelletjes

Naast de twee gezamenlijke activiteiten is er nog genoeg tijd voor de meiden om even rustig een filmpje te kijken of lekker te spelen. Speelgoed ga ik ook meer mee afwisselen zodat het interessant blijft. Ze hebben ook meer dan genoeg speelgoed dus speelgoed afwisselen is geen probleem haha!

Met het schema probeer ik de week echt te richten op de kinderen. Ik probeer ze weer actief kind te laten zijn en hoop daarmee het gedrag van ze te beïnvloeden. Kinderen moeten namelijk hun energie kwijt en dat kunnen ze beter buitenshuis dan binnenshuis. Aangezien ik mijzelf vaak moet dwingen iets te gaan doen –omdat ik overspannen ben- is zo’n schema natuurlijk een hele uitkomst. De weekenden heb ik voor ons open gelaten. In het weekend beslissen namelijk Ahmed en ik wat we gaan doen.

Voor nu gaan we eens kijken hoe dit gaat uitpakken en dan laat ik jullie over een week weten hoe het is gegaan! Hebben jullie nog leuke activiteiten? Let us know!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten