VOORBEREIDING OP DE REIS - MIXEDFAMILY.NL

Breaking

maandag 24 mei 2021

VOORBEREIDING OP DE REIS


Ik zou Robin niet zijn als ik onze gehele reis niet van te voren plan. Het wordt dit keer geen gewone vakantie zoals we gewend zijn, maar een familie bezoek. We hebben een aantal dingen tegen elkaar af moeten wegen omdat het nogal een omslachtige reis is. Onze familie woont namelijk in het prachtige Alexandrie, dit is in het noorden van  Egypte. Helaas gaan er geen rechtstreekse vluchten hierheen vanuit Nederland. We konden dus kiezen uit een paar opties.

v  Optie 1: We vliegen van Amsterdam naar Alexandrie, met tussenstop op istanbul. Deze reizen duren gemiddeld 8 tot 12 uur, ligt aan de overstap tijd!

v  Optie 2: We vliegen vanuit Amsterdam naar Cairo, vanaf Cairo een taxi of bus naar Alexandrie. Dit duurt ook zo een 7 a 8 uur, soms zelfs langer.

v  Optie 3: We vliegen vanuit Amsterdam naar Hurghada, huren een auto of taxi naar alexandrie. Dit duurt eigenlijk het langst zo een 15 uur bij elkaar!

v  Optie 4: Wij vliegen naar hurghada, huren een appartement en laten de familie overkomen.

v  Optie 5: Wij vliegen naar hurghada, huren een appartement, huren een auto, gaan op familie bezoek in Alexandrie, terug naar hurghada.

Het zijn totaal verschillende opties en we zijn er nog niet over uit wat voor ons nu de beste optie is. Dit gaan we dus nog even goed bespreken want was is wijsheid met 3 kinderen? Het is daar ook hartje zomer!

Wat zijn de hoog nodige dingen?

Paspoorten, PCR testen, mondkapjes, huwelijksakte, thats it! Want ook in Egypte worden kinderen groot dus daar is ook alles te krijgen wat je nodig hebt! Voor Adam hebben wij nog geen paspoort, deze moet ik dus gaan aanvragen, Ik moet zelf geloof ik ook bijna een nieuw paspoort, dus ook daar mag ik even achter aan. Ik krijg zelf al bijna mijn covid vaccinatie, maar helaas moet ik alsnog een PCR test overhandigen, de kinderen trouwens niet. Ahmed gaat even informeren of het mogelijk is om op het vliegveld een pcr test te laten doen en dan desnoods bij schoonmoeder in quarantaine tot het resultaat binnen is. Dit zijn dus even dingentjes waar we nog achteraan moeten gaan, maar dat komt allemaal prima in orde natuurlijk!

Wat gaan we doen?

We hebben nog niet echt een lijstje met dingen die we allemaal willen gaan doen. We zijn namelijk echt nog even de opties allemaal aan het afwegen en als we dit eenmaal goed besproken hebben dan kunnen we verder gaan kijken naar de dingen die we allemaal willen gaan doen. Ik heb sowieso een paar dingen op mijn lijstje staan, daar vertel ik in de volgende blog meer over. Het voornaamste doel is om de familie te bezoeken. Het is voor ons namelijk heel belangrijk dat onze kinderen ook die kant van de familie leren kennen! Ojah en mijn man gaat denk ik eten! Heel de dag ofzo!

 

Natuurlijk erg benieuwd voor welke optie jullie zouden kiezen! Laat het me weten in de comments. Gaan jullie ook op vakantie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten